Od Naissusa do Niša


'Od Naisusa do Niša' - nova dimenziju edukacije na moderan i tehnološki prihvatljiv i popularan način.

Pročitajte više

O kvizu!


Niš je najveći grad u jugoistočnoj Srbiji. Bio je administrativni, vojni i trgovinski centar različitih država i carstava kojima je, tokom svoje duge istorije, pripadao a i sada je jedan od najvećih gradova na Balkanu.


U modernom vremenu i društvu, kada svi negde žure, stanovnici grada Niša gotovo da ne znaju i neke od najosnovnijih činjenica o svom rodnom mestu i to je poražavajća činjenica. Posebno treba istaći činjenicu da naši najmlađi sugrađani gotovo da nemaju gde da se edukuju o svom rodnom gradu sem u skromnim lekcijama u školi ili ako se dodatno samostalno zainteresuju. Osnovna ideja projekta 'Od Naisusa do Niša' je da se to fundamentalno promeni i to na popularan i prihvatljiv način urbanoj školskoj generaciji - putem desktop i mobilne aplikacije, edukativno-zabavne video igre (kviza) sa tematikom grada Niša. Na popularan način će korisnici aplikacije moći da se upoznaju sa svim značajnim istorijskim spomenicima (Medijana, Čegar, Ćele Kula, Bubanj...), ličnostima (Konstantin Veliki, Branko Miljković, Šaban Bajramović...), dešavanjima u gradu (Filmski susreti, Nišvil, Međunarodna likovna kolonija 'Sićevo'...), obrazovanje, arhitektura, zdravstvo, kultura, sport, turizam...

Aplikacija bi takođe mogla biti zanimljiva i ljudima koji ne žive u Nišu, kao onlajn vodič u obliku kviza kroz najveći grad jugoistočne Srbije. Aplikacija će uskoro biti dostupna na svim relevantnim lokacijama za distribuciju na Internetu, a trenutno u test fazi je možete skinuti i isprobati sa web adrese: www.joombooz.com/naissus2017.

U aplikaciji 'Od Naisusa do Niša' imate mogućnost da sami igrate i proverite koliko znate podataka o svom rodnom gradu, a imate mogućnost igranja i sa više prijatelja istovremeno. Zanimljiva je mogućnost da možete izabrati posebno i oblast iz koje bi ste želeli pitanja, npr. sport, muzika, industrija, poznate nišlije, delovi grada... Posebno bi smo naglasili rubriku 'staroniški govor' u kojoj možete proveriti svoje poznavanje nekadašnjeg govora Nišlija.

Za one koji se boje da će im aplikacija vrlo brzo dosaditi tj. da ima malo pitanja, poručujemo im da se za to ne sekiraju jer trenutna verzija poseduje više hiljada jedinstvenih pitanja i u planu je da se konstantno ažurira a učešće možete uzeti i vi - šaljite predloge na info@joombooz.com

Posebnu zahvalnost za realizaciju Projekta 'Od Naisusa do Niša' dugujemo Upravi za kulturu Grada Niša koja je prepoznala značaj ovakve aplikacije i finansijski pomogla realizaciju. U planu su i neke nove aplikacije koji će biti od opšte društvene koristi i koje će popularisati grad Niš u zemlji i svetu. Za kraj vredi pomenuti da je Grad Niš sada jedini grad u Srbiji koji ima svoj kviz a verovatno i jedan od retkih gradova u svetu.

Budimo u kontaktu!


Spremni smo da krenemo sledeći projektat za Vas? Pozovite nas ili pošaljite nam e-mail, a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku!

+381 60 767 86 86

+381 65 326 35 27